Boktips!

Av att läsa lär vi nytt och att lära nytt ger oss nya tankar, idéer och möjligheter. Utveckling och Process vill tipsa om boken ” Strategiska loopen – för att lyckas med strategi och transformation” av Ingela Sjölund.

Den här boken rekommenderar vi alla som arbetar med utveckling, förändring eller bara planering, att läsa och lära av. Den är en inspirerande läsning och en ännu mer inspirerande metod att använda. Metoden används av PlanB men också av många av PlanB utbildade processkonsulter, som Marianne på Utveckling och Process.

Så här beskrivs boken av författaren; ”Strategiska loopen beskriver en processmodell som ger oss förutsättningar för framsteg och genombrott genom brett engagemang. Vi gör en resa genom Loopen och börjar med att nyfiket spana i verkligheten och förstå det som händer omkring oss. Vi är öppna i vårt sökande och har nära till innovation. Med nya fynd och ökande samsyn blir vi sedan beredda att göra vägval och fatta beslut om i vilken riktning vår verksamhet/avdelning eller organisation ska utvecklas. Tydliga visioner, mål och strategier gör oss praktiska och uthålliga och på köpet passionerade! När vi är framme i Loopens sista steg så börjar vi spontant om från början. Den loopande rörelsen har blivit en del av vår naturliga utveckling och en förutsättning för att komma vidare.”

Författaren Ingela Sjölund är en av grundarna till PlanB, verksam som seniorkonsult med fokus på strategiskt ledarskap och organisationsutveckling. Du kan beställa boken av PlanB genom Solentro.